Összes oldalmegjelenítés

2011. november 15., kedd

Velencei barangolások





Mint minden vadvizet, a tavat is ki kell ismerni.
Van, hogy adakozó kedvében van de, amikor szeszélyes, mint egy nő akkor ne számíts semmi jóra nyájas horgász társam!
Egy pár éve már én is próbálom titkait kilesni, megfigyelni több-kevesebb sikerrel.
Vannak a víznek olyan részei, ahol az ajzat kemény kopogós az uralkodó szélirány miatt, ezek nagyon jó helyek gumi halas, vobleres pecára süllő szeret ilyen helyen tanyázni, megszedi a vámot a kishal hordákból.
Már egy pár éve a pergetés varázsos hatása alatt teszem a horgászatot a magam örömére és a halak bánatára változó eredménnyel.
A pergetéshez nem árt egy csónak, sem ha eredményeket is szeretnénk, és nem csak a kikötő és a part omladozó betonját koptatni.
Én készítettem egy 4 m es fa csónakot, ami megfelelően stabil erre a vízre is.
De ez majd máskor részletezem.
Ez a csónak nagyon szar, amiben a 2,20 as balint tartom, ami egy készített műcsalit akart elragadni ,de nem hagytam:-)
Van az alumínium csónaknak előny ez nem vitás de én a fa csónakot valahogy jobban magaménak érzem.

Reggeli kávéval indul a napom, gyerünk a kikötőbe, Dinnyés a cél. A motor és a két baromi nehéz aksi csónakba kerül a többi holmival egyetembe,
Kifut a kikötőből velem a szerencsétlen építésű fém bárka és a nádasok szélét, szemlélem közben .Az ember a vízen is otthagyja a lábnyomát csontisidobozt és üdítős flakonokat, ringat a víz .
Elérem a kiszemelt helyet, és lassan közelítek kishalak, gyűrűznek a szélárnyékban feszített víz fogad.
Egy kis szemlélődés után riad kishal csapatok, spriccelnek szét, és bumm csattan a víz, habos marad a rablás helye. Na ezt vártam, repül kis csalim a tett színhelyére, finoman toccsan és belemozdítom a vízbe, egy métert nem tud megtenni, mert valaki el akarja orrozni tőlem, ezt nem hagyom jól szájon, vágom.
Felrobban a sekély víz, fröcsköl a balin és elindul, mint a torpedó a kis 2,45ös pálca teszi a dolgát, szépen felkeményedik, a fék ciripel muzsika a horgászfülnek ez a hang.
A balinkoma a hajó felé vesz az irányt és betör alá de, én a motort már felbillentettem ez a trükk nem jött be koma keress másikat. Akkor a nádfal lesz a cél de, onnan elfordítom.
Egy pipa a friss oxigénből de visszatör de, már nem olyan harcias még levegő és a csónak mellett már tűri a kezet de, előtte a fejire koppintok, mert ez is balintrükk mikor az ember kézzel venné, ki akkor még visszatör.
A horog saskarom, jól akadt, mint mindig.


Továbbmotorozom a vízen, megnézem a kotrásokat közben ismerősökkel, találkozom, váltunk pár szót és készít egy fényképet a digitális masinával. .
A halőr ismerősöm ad egy jó tanácsot merre nézzem meg a csukákat,megfogadom és felkerekedem ,ó de szar ez a csónak, amit ugyan kölcsönben van. Na ilyet nem vennék semmi pénzért legfeljebb az ellenségemnek, adnám el:-))
A hely pazar a hínár között kishalmozgás és egy nem túl hangos rablás akkor itt vagytok foltosok!
Egy pár üres bevontatás után ütés érkezik valaki fel lett bosszantva, úgy látom, pár kis rúgás és fröcskölésre egy kis csukaifjonc penderül ki a vízből, és már gyakorolja is a csukaharát.
Horogszabadítás és mehetsz is kiskomám utadra.
Az előbb látott rablást megdobálom párszor, de csak a vizet büntetem jelentkező, nem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése